lauantai 5. syyskuuta 2015

2015. Huonoin rannikkomelontavuosi kautta aikain.

Hyvää syksyä vain kaikille melojille!

Kuulin vähän uutisia. Tähän asti yksi meloja viidestä matkaan lähteneestä on päässyt Suomen rannikon kokonaan tänä vuonna. Tämä on kuulemma ollut naismeloja. Hyvä naiset! Ja onnittelut suorituksesta jos tätä luet. Hyvä, että Suomesta löytyy sitkeitä menijöitä. Ei varmasti ollut helpoin retki. Mutta niinkuin Jaakko Mäkikylän muistelen kirjoittaneen; "Suomen rannikon melonta on suoritus, ei virkistysretki". Totta, mutta Jaakko, kaikella kunnioituksella, on siinä vähän virkistystäkin - ilta-auringossa merenrannalla päivän melonnan jälkeen brandyhömpsyn kera... kyllä siinä virkistyy.

Itse toivun vieläkin nivuskivusta, joka paheni matkan edetessä. Erityisesti isoissa mainingeissa, jotka löivät kajakin poikittain joutui nivunen koville. Rehellisyyden nimissä en ennen ollut paljoa surffaillut 50 kiloisella lastilla tällaisia poikittaismaininkeja (aallot ja maingit eri suunnista). Ja mitä olin surffaillut ennen tätä matkaa, oli enemmänkin peruskajakilla, ei 50 kilon lastissa olevalla kajakilla. Lisämausteen aiempaan, Pohjanmaalla on paaaljon kiviä ja usein matalaakin. Jatkossa tuota mainingeissa-melontaa pitää uskaltaa tehdä enemmän juuri lastissa olevalla lasikuituisella kajakilla. Nyt kun minulla on oikeasti kokemusta vähän vaikeimmistakin keleistä, on kiinnostavaa ollut lukea artikkeleita aiheesta, joita alan ammattilaiset ja kokeneemmat ovat kirjoittaneet. Kreikassa BCU3-kurssilla tuli koettua mahtavat surffit Aigeian-merellä italialaisella Oasis kajakilla. Oasis on leveä ja vakaa, joten surffiin lähtee helposti ja surffi tuntuu kuin pehmeältä lennolta. Oasis sopii hyvin sellaiselle, joka kaipaa helppoa melomista, eikä ole yhtään kiikkerä.

Hyvä esimerkki noista maininki-artikkeleista löytyy esimerkiksi Natura Vivan sivuilta ja kiitokset kirjoituksista Jose Lahtiselle. Kannattaa käydä lukemassa jos vaikka löydät itsellesi sopivan ja kiinnostavan aiheen, saanet vielä kertausta tai jotakin uuttakin tietoa kenties. Jos olet suht. uusi meloja, tai melonut lähinnä hyvillä keleillä, mutta kovemmilla keleillä melominen kiinnostaa, kannattaa esimerkiksi lukea Jose Lahtisen artikkeli "Merikajakilla surffaaminen". Tämän jälkeen saattaa olla astetta helpompi lähteä aallokkomelonnan kurssille, tai porukassa kokeilemaan surffia.

Linkki Jose Lahtisen merisurffiartikkeliin.

http://www.naturaviva.fi/melontakeskus/artikkelit/melontatekniikka/merikajakilla-surffaaminen/

Linkki Natura Vivan sivulle, josta löytyy oivia melontaan liittyviä artikkeleita.

http://www.naturaviva.fi/melontakeskus/artikkelit/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti