keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Arvosteluja varusteista lisää ..

Melontareissuni alkoi 30.5. Torniosta. Veden lämpötila oli ensimmäisten parin viikon aikana alle 6 C astetta. Ilma saattoi olla usein kuin 0 (nolla) C astetta johtuen kovasta tuulesta. Kova tuuli nostatti aallot usein ainakin sen verran, että kädet kastuivat. Hyvät varusteet olivat siksi tärkeässä roolissa.DiCAPac WP-i20 vedenpitävä suojapussi iPad suojasi Ipadia matkallani (yllä ylempi kuva). DiCAPacin avulla pystyin pitämään Ipadia kajakin kannella. DiCAPac Toimi hyvin ja piti hyvin kosteuden poissa - Ipadia pystyy käyttämään suojuksen läpi hyvin. Jos merivesi tai sade kasteli suojuksen pinnan, puhalsin liiat vedet pinnasta pois ennen käyttöä. Kerran suojukseen tuli reikä (ehkä tupakasta, kaksi päivää ennen Kokkolaa) ja silloinkin Ipad ei kastunut ja sisusta vain hieman kostui - tämän huomattuani heitin DiCAPacin roskiin ja sen jälkeen Ipad oli Hiko:n ikkunallisessa kuivapussissa (yllä sininen) ja kuivapussi jalkovälissä. Tällöin piti kuitenkin Ipadia käyttääkseni ottaa laite pois pussista, sitten pystyi tutkimaan karttaohjelmaa ja ottaa suuntima. Usein pysähtelinkin jonkin saaren, tai luodon suojaan tutkimaan karttaa. Karttaplotterin antamat suunnat ja matkat ja matka-ajat piti painaa mieleen. Kun sain Welhonpesältä uuden DiCAPacin Kokkolaan ja Hiko:n pussukka vaihtui takas Ipadin omaan suojukseen, aloin pitämään myös DiCAPacia jalkojen välissä melonnan aikana ja uusi tapa oli myös sammuttaa Ipad siksi ajaksi ja säästyi virtaa (tosin tuo uusi Ipad kulutti tosi vähän virtaa ilman sammutustakin, kunhan vain sammutti näytön, mutta näyttö saattaisi mennä päälle melotessa).Epic Small Mid Wing - Full Carbon, paino 652g.
Melonta kuukauden kestäneellä matkalla sujui kevyellä kuppimelalla ja kesti hyvin kivet ja matalikot ja rantautumiset rannoilla ja työntämiset matalikoilla. Ajatus oli muutenkin löytää kestävä kuppimela moniksi vuosiksi. Melan kulma on säädettävissä ja pituutta voi säädellä myös. Ainut huono puoli keveydessä on, että kovassa tuulessa meinaa lentää käsistä, varsinkin jos pitää köykäisesti yhdellä kädellä kiinni mutta sehän ei ole melan merkistä ja mallista kiinni.NRS Guide Hansikkaat antavat suojaa rakoilta, hyvän tuntuman ja lämmikettä.
Ihan ehdoton ja paras melontavarusteostos oli nämä sormettomat hansikkaat. Pitivät kädet lämpiminä ja rakot poissa käsistä. Kuivuvat myös aika nopeasti ja helppo irroittaa nopeasti. Tarrautui hyvin melaan. Kokeilin matkalla myös kinesioteippiä ja urheiluteippiä näiden hansikkaiden sijasta. Kinesioteippi on mielestäni turhan hankala käsitellä ja muotoilla varsinkin, jos haluaa keskittyä muuhun kuin teippaamiseen - melominen, leiriytyminen, syöminen. Terävän veitsen kanssa kerran tuli haava, joten se oli sellaista leikkimistä kun oli pikkasen jo väsy. Urheiluteippi oli helppo asentaa sormien ympärille, mutta se ei pysy hikoillessa ja meriveden ja sadeveden kastellessa käsiä (pysyy toki tunteja, mutta ei kymmentä tuntia, eikä ees kaheksaa). Teippien jälkeen palasin yhden päivän teippikokeilun jälkeen NSR hansikkaisiin. Kokeilin matkalla myös Hiko-melarukkasia, mutta melarukkasetkin ovat hankalat varsinkin kovemmissa keleissä ja Ipadia käyttäessäni tai karttaa lukiessani melarukkaset olivat tiellä ja sotkivat myös Ipadin käyttöä sitä koskettaessa. Suosittelen siis sormettomia NSR hansikkaita lämpimästi melonta- ja retkikäyttöön! Aika paljon sanottu vilukissalta, minulla aina kädet kylmät.


Iphone6 puhelintani suojasi matkalla magneettisulkijalla oleva vesitiivis Gooper-kännykkäpussi. Magneettisuljin on todella nopea käyttää, kätevää, jos haluaa valokuvata ja kuvausta varten ottaa puhelin nopeasti pussista pois. Lisäksi kuulokojeen saa nopeasti laitettua pussiin, jos alkaa vaikka vettä satamaan. 

Arvosteluja melonta- ja retkivarusteista lisää tulossa myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti