Tästä tulikin mieleen seuraavaa: kuulin tarinan siskoltani. Hän oli käynyt Edenissä uimassa ja siellä joku uimari kertoi, että se on kiva kun hylje saattaa nousta kajakin päälle. Facebookissa myös leviää kuvasarja, jossa hylje nötköttää kajakin keulassa. Minä olen kyllä sitä mieltä, että kyseessä on trikkikuvat. Hailuodon ja Raahen museossa on kummassakin täytetty hylje. Muistaakseni siellä tiedoissa sanotaan hylkeen painoksi n. 150 kg. Tuon tiedon jälkeen en olekaan enään niin varma, haluanko hyljettä lähelleni, saatika kajakkini päälle.
Aina kun kajakin kanssa ollaan vesillä ja kanssameloja haluaa esimerkiksi ottaa tukea kajakistasi, niin tuki ja ote otetaan aina ensisijaisesti keulasta, ei koskaan sivulta. Jos kaksi kajakkia laitetaan vierekkäin, pannaan mela poikittain kajakkien päälle. Poikittain oleva mela antaa hyvän, ellei paremmankin tuen paikallaan kelluttaessa. Yksin melotessa toinen kajakki (tai laituri, tai kivi tms. tuki) korvataan ilmatäytteisellä kellukkeella. Kelluke kiinnitetään melan lapaan ja mela veteen poikittain, jolloin mela kelluu kellukkeen varassa.
Olisi mukava saada varmistus, tai tieto, että onko kenelläkään tällaista hylje-kokemusta. Pöllön tiedän olleen kajakin päällä. Jokainen varmaan on kuullut Tuusulanjärveltä pelastetun pöllön uutisista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti